۱۳ درمان خانگی قدرتمند برای آکنه
در زیر محصولاتی را که فکر می کنیم برای سلامت پوست خوانندگان می تواند مفید باشد گنجانده ایم. آکنه یکی از رایج ترین مشکلات پوستی در جهان است که تقریبا ۸۵ درصد بزرگسالان با آن درگیر هستند.
درمانهای سنتی آکنه همانند سالیسیلیکاسید، نیاسینامید یا بنزوئیل پراکسید ثابت شده اند که موثرترین راه حلهای درمان آکنه هستند اما این درمانها پر هزینه بوده و عوارض جانبی نامطلوبی می توانند داشته باشند مثل خشکی پوست، قرمزی و خارش.
همین امر سبب شده است بسیاری به دنبال درمانهای خانگی برای درمان آکنه به صورت طبیعی باشند. در واقع، در تحقیقی مشخص شد که ۷۷ درصد بیماران مبتلا به آکنه درمانهای جایگزین را هم امتحان کرده اند.
بسیاری از درمانهای خانگی پشتوانه علمی ندارند و برای اثبات موثر بودن آنها نیاز به تحقیقات بیشتری است. با این وجود اگر به دنبال درمانهای جایگزین هستید هنوز گزینه هایی هستند که می توانید آنها را امتحان کنید.
در این مقاله ۱۳ درمان خانگی رایج برای آکنه بررسی شده اند.
چه عواملی سبب آکنه میشوند؟
آکنه زمانی شروع میشود که حفره های پوست شما با چربی و سلولهای مرده پوست بسته میشود. هر روزنه به یک غده چربی متصل است که ماده ای روغنی به نام سبوم تولید می کند. سبوم (چربی) اضافه می تواند سبب بسته شدن روزنه ها شده و در دورن آن باکتری به نام Propionibacterium acnes یاP. acnes رشد می یابد.
با حمله گلبولهای سفید بهP. acnes پوست ملتهب شده و آکنه ایجاد میشود. برخی از موارد آکنه شدیدتر هستند اما علائم عمومی عبارتند از سرسفید یا سیاه و برجستگی ها.
فاکتروهای زیادی می توانند به ایجاد آکنه کمک نمایند از جمله:
- ژنتیک
- رژیم غذایی
- اسرتس
- تغییرات هورمونی
- عفونتها
درمانهیا بالینی استاندارد برای درمان آکنه موثر هستند. شما همچنین می تواند درمانهای خانگی را امتحان کنید اگرچه نیاز به تحقیقات بیشتری برای بررسی اثربخشی آنها می باشد. در زیر ۱۳ درمان خانگی برای درمان آکنه آورده شده است:
۱- استفاده از سرکه سیب
سرکه سیب با تخمیر سیب یا آب از صافی رد نشده سیبهای فشرده بدست می آید. این سرکه نیز همانند دیگر سرکه ها به خاطر توانایی اش برای مبارزه با انواع باکتر یها و قارچ ها شناخته شده است. سرکه سیب حاوی اسیدهای ارگانیک همانند اسید سیتریک می باشد که نشان داده شده است می تواند در مبارزه با P. acnes موثرباشد.
اسید لاکتیک، اسید دیگر موجود در سرکه سیب همچنین ظاهر جای زخم های حاصل از آکنه را بهبود می دهد. در حال یکه اجزای خاصی از سرکه سیب می توانند به درمان آکنه کمک کنند اما قطعا شواهدی برای حمایت از استفاده از آن برای این منظور وجود ندارد. برخی از متخخصان استفاده از سرکه سیب را اصلا توصیه نمی کنند چون ممکن است سبب تحریک پوست شود.
نحوه استفاده
۱- یک پیمانه سرکه سیب را با سه پیمانه آب ترکیب کنید (برای پوست های حساس تر از آب بیشتری استفاده کنید)
۲- بعد از تمیز کردن پوست، محلول را با استفاده از یک پنبه استفاده کرده مخلوط را روی پوست بمالید.
۳- اجازه دهید برای مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه باقی بماند آب بکشید و با حوله خشک کنید.
۴- این کار را ۱ تا ۲ بار در روز بر حسب نیاز تکرار کنید.
توجه داشته باشید که استفاده از سرکه سیب برای پوست می تواند سبب حس سوختگی و خارش شود. اگر این درمان را انتخاب کردید اول از مقدار کم شروع کنید و آن را با آب رقیق کنید.
چکیده:
اسیدهای ارگانیک در سرکه سیب می توانند به از بین بردن باکتری های عامل آکنه کمک کرده و ظاهر جای زخم حاصل از آکنه را کاهش دهند. به کار بردن آن برای پوست ممکن است با سوزش یا تحریک پوست همراه باشد بنابراین با احتیاط استفاده کنید.
۲- از مکمل روی استفاده کنید
روی یک ماده مغذی ضروری برای رشد سلول، تولید هورمون، متابولیسم و عملکرد ایمنی است. در مقایسه با دیگر درمانهای ظبیعی برای استفاده این یکی نسبتا مورد تحقیق قرار گرفته است.
تحقیقات نشان می دهند که مبتلایان به آکنه دارای سطح پایین تری روی در خون خود نسبت به کسانی که پوست سالمی دارند هستند.
چندین تحقیق نیز نشان داده اند که صرف روی به صورت خوراکی می تواند به کاهش آکنه کمک نماید. برای نمونه در تحقیقی در سال ۲۰۱۴ نشان داده شد که روی در درمان آکنه های شدید و التهابی موثر تر است تا برای درمان اکنه متوسط.
دوز بهینه برای روی برای درمان آکنه تعیین نشده است اما چندین تحقیق قدیمی تر نشان داده اند که با استفاده از ۳۰ تا ۴۵ میلی گرم روی خالص در هر روز آکنه به حد معناداری کاهش می یابد.
روی خالص به مقدار رویی اشاره دارد که در ترکیب وجود دارد. روی به صورتهای بسیاری موجود است که هر یک حاوی مقدار متفاوتی روی خالص هستند. اکسید روی حاوی بالاترین میزان روی خالص یعنی ۸۰ درصد است.
حد بالای ایمن روی ۴۰ میلی گرم در روز است بنابراین بهتر است از این حد تجاوز نکنید مگر با نظارت پزشک.
مصرف بیش از اندازه روی می توانند عوارض متعددی داشته باشد از جمله دل درد و تحریک روده. توجه داشته باشید نشان داده شده است که استفاده از روی بر روی پوست نمی تواند موثر باشد. دلیلیش می تواند این باشد که روی نمی تواند به صورت موثر از روی پوست جذب شود.
چکیده
افراد مبتلا به آکنه سطح روی پایین تری نسبت به افراد با پوست سالم دارند. تحقیقات بسیاری نشان می دهند که استفاده از روی به صورت خوراکی می تواند آکنه را کاهش دهد.
۳- از ماسک دارچین و عسل استفاده کنید
دارچین و عسل توانایی مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب را دارد که دو عامل اصلی در تحریک آکنه محسوب می گردند.
در تحقیقی در سال ۲۰۱۷ مخص شد که ترکیب عسل و دارچین تاثیراتی آنتی باکتریال بر روی P. acnes دارد.
تحقیقات دیگری نیز نشان داده اند که عسل به تنهایی می تواند مانع از رشد یا کشته شدن P. acnes شود. اگرچه این یافته ها الزاما بدین معنا نیست که عسل به صورت موثر آکنه را درمان می کند. در تحقیقی بر روی ۱۳۶ نفر مبتلا به آکنه مشخص شد که استفاده از عسل بر روی پوست بعد از استفاده از صابون آنتی باکتریال هیچ تاثیری بر درمان آکنه به نسبت استفاده از صابون به تنهایی نداشته است.
در حالی که قابلیت های ضد التهابی و آنتی باکتریال عس و دارچین ممکن است آکنه را کاهش دهد اما نیاز به تحقیقات بیشتری در این رابطه می باشد.
چگونه ماسک عسل و دارچین بسازیم
۱- یک قاشق چای خوری عسل را با ۱ قاشق چای خوری دارچین مخلوط کنید تا یک خمیر شکل بگیرید.
۲- بعد از تمیز کردن پوست، ماسک را روی پوست بمالید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند.
۳- صورت را کاملا آبکشی کنید و با حوله به آرامی خشک کنید.
چکیده
عسل و دارچنین قابلیت های ضد التهابی و آنتی باکتریال دارند و می توانند به کاهش آکنه کمک نمایند اما در این رابطه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
۴- درمان جای جوش با روغن درخت چای
روغن درخت چای روغنی مفید است که از برگهای Melaleuca alternifolia، یک درخت کوچک بومی استرالیا استخراج میشود و در توانایی اش برای مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب پوست شناخته شده است. به علاوه، تحقیقات بسیار ینشان داده اند که استفاده از روغن درخت چای بر روی پوست می تواند آکنه را کاهش دهد.
در یک تحقیق کوچک دیگر مشخص شده است که شرکت کننده هایی که از پماد روغن چای برای درمان آکنه استفاده کرده بودند در مقایسه با کسانی که از بنزوئیل پراکسید استفاده کرده بودند خشکی و التهاب کمتر پوست را تجربه کرده بودند. همچنین از درمان آکنه خود راضی تر بودند.
با توجه به اینکه پمادهای موضعی و آنتی بیوتیکهای خوراکی می توانند مقاومت نسبت به باکتری ایجاد کننده، روغن درخت چای اگر برای بلند مدت برای درمان آکنه استفاده شود می تواند جایگزین موثری باشد. روغن درخت چای بسیار قوی است پس همیشه قبل از استفاده از آن بر روی پوست آن را رقیق نمایید.
نحوه استفاده
۱- یک سهم روغن درخت چای را با ۹ سهم آب ترکیب کنید.
۲- یک تکه پنبه را در آن فرو برده و به محل جوشها بمالید.
۳- اگر دوست داشتید بعد از آن از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
۴- این کار را ۱ تا ۲ بار در روز بر حسب نیاز تکرار کنید.
چکیده
روغن درخت چای قابلیت های ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد. استفاده از آن بر روی پوست می تواند آکنه را کاهش دهد.
۵- استفاده از چای سبز
چای سبز غنی از آنتی اکسیدان ها می باشد و نوشیدن آن بسیار برای سلامت توصیه شده است. همچنین به کاهش آکنه کمک می کند. دلیلش شاید این باشد که پلی فنولها در چای سبز به مباره به باکتری ها و کاهش التهاب کمک می کند که هر دو عوامل اصلی آکنه هستند.
تحقیقات زیادی برای بررسی مزایای نوشیدن چای سبز در رابطه با آکنه نشده است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز می باشد. در تحقیقی بر روی ۸۰ زن، به شرکت کننده ها ۱۵۰۰ میلی گرم اصاره چای سبز در روز برای مدت ۴ هفته داده شد. در پایان تحقیق، زنانی که عصاره را دریافت کرده بودند آکنه کمتری در اطراف بینی، چانه و در اطراف دهان خود داشتند.
در این تحقیق مشخص شد که نوشیدن چای سبز می تواند قند خون را و سطح انسولین را پایین آورد که فاکتورهای کمک کننده به ایجاد آکنه می باشند.
تحقیقات همچنین نشان دادند که استفاده از چای سبز مستقیما بر روی پوست نیز می تواند به درمان آکنه کمک نماید.
تحقیقات نشان داده است که اصلی ترین آنتی اکسیدان در چای سبز- EGCG یا اپی گالوکاتچین گالات- تولید چربی پوست را کاهش داده، با التهاب مبارزه کرده و مانع از رشد P. acnes در افراد مستعد به آکنه میشود.
شما می توانید لوسیون ها و کرم های حاوی چای سبز را خریداری منید اما می توانید ترکیب آن را به راحتی در خانه تهیه نمایید.
نحوه استفاده
۱- چای سبز را برای مدت ۳ تا ۴ دقیقه بخیسانید.
۲- اجازه دهید چای سرد شود.
۳- از یک پنبه استفاده کنید به چای بزنید و بر روی صورت بکشید یا می توانید روی پوست اسپری کنید.
۴- اجازه دهید خشک شود سپس آبکشی کنید و پوسستان را به آرامی خشک کنید.
۵- همچنین می توانید برگهای چای باقی مانده را با عسل مخلوط کرده و ماسک تهیه نمایید.
چکیده
چای سبز غنی از آنتی اکسیدان است و در مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب کمک می کند. برخی از تحقیقات نشان می دهند که استفاده از عصاره چای سبز بر روی پوست می تواند آکنه را کاهش دهد.
۶- از نارون کوهی استفاده کنید
نارون کوهی از پوست و برگ بوته نارون کوهی، Hamamelis virginian، که بومی آمریکای شمالی است بدست می آید. این عصاره حاوی تاتین است که قابلیتهای آنتی باکتریال و ضد التهابی قوی دارد.
به همین دلیل است که از این عصاره برای درمان طیف وسیعی از بیماریهای پوستی از جمله اگزما، شوره سر، رگهای واریسی، سوختگی ها، کبودی ها، گزیدگی حشرات و آکنه استفاده میشود.
در حال حاضر به نظر می رسد تحقیقات بسیار محدودی بر روی توانایی نارون کوهی برای درمان آکنه به صورت خاص انجام شده است. در یک تحقیق کوچک که با بودجه یک شرکت محصولات بهداشتی انجام شد، ۳۰ فرد مبتلا به آکنه خفیف یا ملایم از درمان سه مرحله ای برای ۶ هفته استفاده کردند.
عصاره نارون کوهی یکی از اجزای تشکیل دهنده در مرحله دوم درمان بود. اغلب شرکت کننده ها در پایان تحقیق بهبود معناداری را در آکنه خود تجربه کردند.
تحقیقات همچنین نشان می دهند که نارون کوهی با باکتری ها مبارزه کرده و خارش پوست و التهاب را که به آکنه کمک می کنند کاهش می دهد.
نحوه استفاده
۱- یک قاشق چای خوری از پوست نارون کوهی را با یک فنجان آب در یک ماهی تابه مخلوط کنید.
۲- ۳۰ دقیقه نارون کوهی را بخیسانید بعد آن را بجوشانید.
۳- حرارات را کم کنید درپوس ماهی تابه را بگذارید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه بجوشد.
۴- ترکیب را از روی گاز بردارید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر سرد شود.
۵- مایع را در ظرف در بسته نگه دارید.
۶- با استفاده از یک پنبه روزی ۱ تا ۲ بار به روی پوست بمالید و یا اسپری کنید.
توجه داشته باشید که نمونه های آماده شده تجاری ممکن است حاوی تانین نباشد چرا که تانین اغلب در پروسه تقطیر از بین می رود.
چکیده
استفاده از نارون کوهی بر روی پوست می تواند التهاب و حساسیت را کاهش دهد. می تواند برای افراد مبتلا به آکنه سودمند باشد اما هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.
۷- مرطوب کردن با آلوئه ورا
آلئوورا گیاهی گرمسیری است که برگهای آن ژلی بی رنگ دارد. این ژل اغلب به لوسیون ها، کرمها، پمادها و صابون ها افزوده میشود.
از آن عموما برای درمان خراشیدگی ها، سوختگی ها، راشها و دیگر بیماری های پوستی استفاده میشود. زمانی که ژل آلوئهورا بر روی پوست مالیده میشود می تواند به بهبود زخم ها، درمان سوختگی ها و مبارزه با التهاب کمک نماید.
آلوئه ورا حاوی اسید سالیسیلیک و سولفور است که از هر دو در حد گسترده ای برای درمان آ:نه استفاده میشود. تحقیقات نشان داده اند که استفاده از اسید سالیسیلیک برای پوست آکنه را کاهش می دهد.
چندین تحقیق همچنین نشان داده اند که ژل آلوئه ورا در ترکیب با مواد دیگر مثل کرم ترتینوئین یا روغن درخت چای میتواند آکنه را بهبود د هد.
در حالی که تحقیقات در این زمینه ایدبخش هستند اما مزایای ضد آکنه آلوئهورا به تنهایی هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
نحوه استفاده
۱- ژل را از گیاه آلوئه ورا با قاشق بتراشید.
۲- مستقیما آن را به عنوان مرطوب کننده بر روی پوست خود بمالید.
۳- این کار را بر حسب تمایل ۱ تا ۲ بار در روز تکرار کنید.
همچنین می توانید ژل آلوئهورا را از عطاری ها تهیه کنید اما مطمئن شوید که آلئوورای خالص بدون هیچ گونه افزودنی باشد.
چکیده
ژل آلوئهورا اگر بر روی زخم مالیده شود می تواند زخم ها را بهبود دهد، سوختگی ها را درمان نماید و با التهاب مبارزه نماید. همچنین می تواند برای مبتلایان به آکنه مفید باشد اما نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
۸- مکمل روغن ماهی مصرف کنید
اسیدهای چرب امگا ۳ چربی های سالم یهستند که مزایای بیشماری برای سلامت دارند. شما می توانید این چربی ها را از رژیم غذایی خود دریافت کنید اما تحقیقات نشان می دهد که اغلب افرادی که رژیم معمول و استاندارد دارند مقدار کافی از آن را دریافت نمی کنند.
چربی های ماهی حاوی دو نوع اصلی اسیدهای چرب امگا ۳ یعنی اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA ) و دوکوساهگزائنوئیک اسید (DHA) هستند.
نشان داده شده است که سطوح بالای EPA و DHA فاکتورهای التهابی را کاهش داده و ریسک ابتلا به آکنه را کم می کند.
در یک تحقیق بر روی ۴۵ نفر مبتلا به آکنه، به افراد روزانه مکملهای اسیدهای چرب امگا ۳ داده شد که حاوی DHA و EPA بود. بعد از ۱۰ هفته، آکنه آنها تا حد زیادی کاهش یافت.
دوز خاصی برای جذب روزانه اسیدهای چرب امگا ۳ پیشنهاد نشده است. اما در دستورالعمل رژیم غذایی آمریکا ۲۰۱۵-۲۰۲۰ برای بزرگسالان سالم مقدار ۲۵۰ میلی گرم ترکیب EPA و DHA در روز توصیه شده است.
شما همچنین می تواند با خوردن سالمن، ساردین، ماهی کولی و گردو، تخم چیا و بذر کتان اسیدهای چرب امگا ۳ بدن خود را تامین نمایید.
چکیده
چربی ماهی حاوی دو نوع اصلی اسید های چرب امگا ۳ یعنی EPA و DHA می باشد. مصرف مکملهای روغن ماهی می تواند به کاهش آکنه کمک نماید.
۹- مرتبا لایه برداری کنید
لایه برداری به معنای برداشتن لایه رویی سلولهای پوست مرده می باشد. برای این منظور می توانید از محصولات شیمیایی استفاده کنید یا به صورت مکانیکی با استفاده از یک لیف سلولهای مرده را پاک کنید.
لایه برداری می تواند با از بین بردن سلولهای مرده که روزنه ها را مسدود می کند آکنه را بهبود می دهد. لایه برداری درمانهای آکنه را برای پوست موثرتر می سازد چرا که به آنها امکان نفوذ عمیق تر را می دهد چون که لایه رویی پوست برداشته شده است.
در حال حاضر، تحقیقات بر روی لایه برداری و توانایی آن برای درمان آ:نه محدود است. برخی از تحقیقات نشان می دهند که میکرودرم ابرشن، روشی برای لایه برداری، می تواند ظاهر پوست را از جمله جای زخم حاصل از آکنه را بهبود دهد.
در یک تحقیق کوچک، ۳۸ بیمار با آکنه هشت دوره درمان میکرو ابرشن را با وقفه های یک هفته ای دریافت داشتند. شرکت کننده ها با جای زخم آکنه مقداری بهبود به دنبال این درمانها نشان دادند.
در تحقیق کوچک دیگری نشان داده شدکه درمان های شش هفته ای میکروابرشن به تحریک ترمیم پوست کمک می کند. در حالی که این تحقیقات نشان می دهند که لایه برداری سلامت و ظاهرپوست را بهبود می دهد اما نیاز به تحقیقات بیشتری در رابطه با آکنه می باشد.
محصولات بیشماری برای لایه برداری موجود می باشند اما می توانید با استفاده از شکر یا نمک خود لایه بردار بسازید.
توجه داشته باشید که لایه برداری مکانیکی مثل لیف یا اسکراب ها ممکن است پوست را تحریک نماید. بنابراین بیشتر متخصصان پوست لایه برداری آرام شیمایایی با محصولات حاوی اسید سالیسیلیک یا اسید گلیکولیک را توصیه می کنند. اگر لایه برداری مکانیکی را امتحان کردید به آرامی این کار را انجام دهید تا از آسیب دیدن پوست اجتناب نمایید.
چگونه یک لایه بردار در خانه بسازیم
۱- به اندازه مساوی شکر (یا نمک) را با روغن نارگیل مخلوط کنید.
۲- به آرامی ترکیب را بر روی پوست بمالید و بعد به خوبی آبکشی کنید
۳- بر حسب تمایل این کار را در طول هفته تکرار کنید اما بیشتر از یک بار در روز نباشد.
چکیده
لایه برداری به پروسه برداشتن لایه ای از سلولهای پوست مرده گفته میشود. این کار می تواند جای زخم ها و تغییر رنگهای پوست را از بین ببرد اما برای اثربخشی اش در رابطه با درمان آکنه نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
۱۰- رژیم غذایی کم قند داشته باشید
رابطه میان رژیم غذایی و آکنه سالها مورد بحث بوده است. تحقیقات نشان می دهند که فاکتورهای رژیم غذایی مثل شاخص گلیسمی و انسولین می توانند با آکنه مرتبط باشند.
شاخص گلیسمی غذا معیاری است که نشان می دهد یک غذا با چه سرعتی قند خون را افزایش می دهد. خوردن غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند سبب افزایش انسولین شده احتمال تولید چربی پوست را افزایش میدهد. در نتیجه غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند می توانند به صورت مستقیم بر ایجاد و شدت آکنه تاثیر بگذارند.
غذاهای فرآوری شده شاخص گلیسمی بالایی دارند از جمله:
- نان سفید
- نوشیدنی های گازدار شیرین
- کیکها
- دوناتها
- شکلات ها
- غلات صبحانه شیرین
غذاهای حاوی شاخص گلیسمی پایین عبارتند از:
- میوه ها
- سبزیجات
- حبوبات
- مغزیجات
- غلات کامل یا کمتر فرآوری شده
در تحقیقی بر روی ۶۶ نفر که از یک رژیم غذایی نرمال یا با شاخص گلیسمی پایین داشتند نشان داده شد که بعد از دو هفته کسانی که رژیم با شاخص گلیسمی پایین داشتند سطوح فاکتور رشد شبه انسولین ۱ (IGF-1)، هورمونی که سبب ایجاد آکنه میشود در آنها پایین تر بوده است.
در تحقیقات دیگری بر روی ۶۴ نفر نشان داده شد کسانی که آکنه شدید یا متوسط را تجربه می کنند کربوهیدرات و قند بالاتری نسبت به کسانی که آکنه ندارند مصرف می کنند.
این تحقیقات کوچک نشان می دهند که رژِم غذایی با قند پاسسن می تواند به پوست های مستعد آ:نه کمک نماید. تحقیقات بزرگتر و بیشتری در این رابطه مورد نیاز می باشد.
چکیده
خوردن غذاها با شاخص گلیسمی بالا می تواند تولید چربی پوست را افزایش داده و به آکنه کمک نماید. برای تایید اینکه رژیم با گلیسمی پایین می تواند به درمان آکنه کمک نماید نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
مصرف لبنیات را قطع کنید
رابطه میان لبنیات و آکنه بسیار بحث برانگیز است.
شیر و محصولات لبنی حاوی هورمون هایی از جمله IGF-1 هستند که با آکنه ارتباط دارند. هورمونهای دیگر در شیر نیز می توانند سبب تغیرات هورمونی شده و به آکنه منجر گردند.
در تحقیقی بر روی افراد ۱۰ تا ۲۴ ساله مشخص شد که نوشیدن شیر کامل سه روز یا بیشتر در طول هفته می تواند به آکنه متوسط تا شدید منجر شود.
در تحقیق دیگری بر روی ۱۱۴ شرکت کننده مبتلا ب آکنه مشخص شد که آنها به صورت چشمگیری نسبت به افرادی که مبتلا به آکنه نیستند شیر بیشتری مصرف می نمایند.
از جانب دیگر، در تحقیقی بر روی ۲۰ هزار بزرگسال رابطه ای میان مصرف شیر و آکنه یافت نشد. در این تحقیقات از روش خود گزارش دهی شرکت کننده ها استفاده شده است بنابراین برای دست یافتن به رابطه علی دقیق نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
در نهایت بررسی تحقیقات متعدد نشان می دهند که رابطه ای میان مصرف لبنیات و آکنه وجود دارد. با این وجود، رابطه میان شیر و آکنه نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
چکیده
در برخی از تحقیقات مشخص شده است که رابطه ای مثبت میان نوشیدن شیر و آکنه وجود دارد. محدود کردن مصرف شیر و لبنیات می تواند مانع از آکنه شود اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
۱۲- کاهش استرس
رابطه میان استرس و آکنه به خوبی شناخته شده نیست. هورمونهای آزاد شده در طول دوره های استرس می تواند تولید چربی پوست و التهاب را افزایش دهد که آکنه را بدتر می سازد.
استرس می تواند بر باکتریهای روده تاثیر گذاشته سبب التهاب در کل بدن شده و همین امر آکنه را تحریک می نماید. به علاوه، استرس می تواند روند بهبود زخم و ترمیم ضایعات حاصل از آکنه را کند نماید. تحقیقات متعددی رابطه میان استرس و آکنه را تایید کرده اند. با این وجود، این تحقیقات نسبتا در ابعاد کوچک بوده و نیاز به تحقیقات بیشتر می باشد.
در تحقیقی بر روی ۸۰ شرکت کننده هیچ رابطه ای میان شدن استرس و آکنه یافت نشد. با این وجود، متذکر شد که شدت آکنه می تواند به توانایی افراد در سازگاری با استرس ربط داشته باشد.
درمانهای خاص ریلکسیشن و کاهش استرس می تواند آکنه را کشاه دهد اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز می باشد.
راههایی برای کاهش استرس
- داشتن خواب بیشتر
- داشتن فعالیت فیزیکی
- تمرین یوگا
- مدیتیشن
- کشیدن نفسهای عمیق
چکیده
هورمون هایی که در زمان استرس ترشح میشوند می توانند آکنه را بدتر نمایید. کاهش استرس میتواند به بهبود آکنه کمک نماید.
۱۳- ورزش مرتب داشته باشید
تحقیقات کمی در رابطه با تاثیرات ورزش بر آکنه صورت گرفته است. با این وجود، ورزش بر عملکردهای بدن به گونه ای تاثیر می گذارد که می تواند به بهبود آکنه کمک کند.
برای نمونه ورزش جریان خون را افزایش می دهد. افزایش در جریان خون به تغذیه سلولهای پوست کمک می کند که می تواند مانع از ایجاد آکنه شده و به بهبود آن کمک نماید. ورزش همچنین بر سطوح هورمون و و تنظیم آن تاثیر گذار است.
تحقیقات متعددی نشان می دهند که ورزش می تواند استرس و اضطراب را کاهش دهد که هر دو به ایجاد آکنه کمک می کنند.
متخصصان پیشنهاد می کنند که بزرگسالان ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی و دو بار در هفته ورزشهای قدرتی داشته باشند که می تواند شامل پیاده روی، کوه نوردی، دویدن و وزنه برداری شود.
چکیده
ورزش بر فاکتورهای زیادی که آکنه را بهبود می دهند تاثیر می گذارد. از جمله بهبود جریان خون و کمک به کاهش استرس.
حرف آخر
آکنه یک مشکل رایج است و می تواند عوامل زیادی در ایجاد آن دخیل باشند. متخصصان توافق دارند که درمانهای سنتی مثل اسید سالیسیلیک، نیاسینامید یا بنزوئیل پراکسید هنوز موثرترین درمانها هستند اگرچه ممکن است تا حدودی سبب تحریک پوست شوند.
بسیاری از افراد درمانهای خانگی را ترجیح می دهند. اثر بیشتر درمانهای خانگی برای آکنه به لحاظ بالینی تایید نشده اند اما می توانند گزینه های جایگزین برای درمان باشند.
با این وجود شاید بهتر باشد برای موارد شدید آکنه در زمان استفاده از درمانهای خانگی با پزشک خود مشورت نمایید.
کلمات کلیدی: آکنه، سبوم یا چربی پوست، P. acnes، درمانهای خانگی