تاب آوری خود را پرورش دهید

هر کسی در زندگی از دوران هایی گذر می کند. اما چیزهای بسیاری هستند که می توانند به ادامه حیات شما و حتی پیشرفتتان در طول دوره های استرس زا کمک نمایند. نمی توان یک رویکرد واحد را برای همه توصیه کرد. آموختن راههای سالم برای تطابق و چگونگی بهره وری از منابع در جامعه تان می تواند به ایجاد تاب آوری در شما کمک نماید.

بازگشت از اوقات سخت زندگی

تاب آوری  به میزانی گفته میشود که ما می توانیم از رخدادهای نامطوب  به زندگی بازگردیم، با استرس سازگار شویم یا در مقابله با ناملایمات زندگی موفق باشیم. شما با قابلیت تاب آوری به دنیا نیامده اید.  تاب آوری چیزی نیست که از ابتدا داشته باشید یا نداشته باشید.

تاب آوری فرآیندی است که در آن فاکتورهای بسیاری از جمله خانواده، جامعه و اقدامات فرهنگی با هم در تقابل هستند. تاب آوری رفاه شما را افزایش داده و شما را در برابر خطراتی که بهزیستی تان را تهدید می کند حمایت می نماید. برای بسیاری از افراد، این مخاطرات با مصائب و تبعیض هایی همراه است.

محققان بررسی می نمایند که چه عواملی به افزایش تاب آوری در افراد کمک می نمایند. ایجاد عادات سالم و مراقبت از خود همچنین خانواده، دوستان و ارتباطات شما با جامعه و فرهنگ می تواند کمک کننده باشد.

یافتن نقاط قوت خود

استرس می توانند سبب فرسایش بدن و مغز شود. استرس مزمن سبب افزایش ریسک بسیاری از مشکلات در سلامت میشود که عبارتند از بیماری قلبی، فشار خون بالا، افسردگی و اضطراب.

بسیاری از شرایط استرس زا به راحتی توسط یک فرد قابل تغییر نیستند. و برخی مثل نگهداری از فرزندان و یا یک شغل چالش برانگیز چیزهایی هستند که با وجودی که برایتان طاقت فرسا می نمایند اما باز هم خواهان انجام آنها هستید.

اما تاب آوری تنها به معنای حذف استرس نیست. همچنین به معنای بهره برداری از توانایی هایتان می باشد. محققان این نقاط قوت را فاکتورهای محافظتی می نامند. آنها می توانند به عنوان سپری در برابر استرس عمل کرده یا مستقیما بهزیستی فرد را بهبود دهند گاهی حتی هر دو کار را با هم انجام می دهد.

نقاط قوت شما شامل همسایگی و جامعه­تان نیز میشود. فرهنگهای مختلف راههای متفاوتی برای کمک به مردمشان برای سازگاری دارند. مراسم، آموزه ها و اقدامات فرهنگی که برای شما معنادار هستند می توانند کمک کننده باشند.

دیگر فاکتورهای حفاظت کننده عبارتند از پرورش بدنتان. توانایی برای مدیریت استرس برای بنیان تاب آوری کلیدی است. و بدن سالم بهتر می تواند با استرس مقابله نماید.

دیگر ابزارها عاطفی هستند مثل توانایی بیان احساساتتان به جای پنهان کردن آنها. نگاه کردن به مشکلات از جنبه های متفاوت نیز می تواند کمک کننده باشد.

همچنین بخوانید: آیا برای غلبه بر اضطراب اجتماعی آماده هستید؟

راه های کمک کننده

آیا می توانید به مشکلی به شیوه مثبت تری بنگرید؟ برای نمونه، آیا می توانید به یک شرایط استرس زا به عنوان فرصتی برای رشد به جای یک تهدید بنگرید؟ از خود بپرسید: از این شرایطی چه درسی میتوانم بیاموزم؟

برآوردن نیازهای خودتان نیز تفاوت ایجاد می کند. اما اغلب آن قدر مشغول مراقبت از دیگران هستیم که از مراقبت کردن از خودمان غافل میشویم. افراد باید تشویق شوند هر روز حداقل یک کار را که از آن لذت می برند انجام دهند. بسیاری از افراد وقتی برای خود وقت می گذارند احساس گناه می کنند. اما این کار واقعا به تجدید منابع عاطفی ما کمک می کند درست مثل غذا خوردن که ذخایر فیزیکی ما را پر می کند.

در زمان استرس، مراقبت از خود مخالف خودخواهی است. بزرگسالانی که مراقب خود هستند بهتر می توانند تاب آوری را در فرزندان خود پرورش دهند. یکی از بهترین چیزهایی که هر پدر و مادری می تواند برای فرزندشان انجام دهند این است که خود را خوب و سالم نگه دارد. در این صورت بهتر می توانید نیازهای کودک خود را برآورید.

بهره برداری از منابع

بخش دیگر تاب آوری استفاده از منابع در دسترس است. محققان روز به روز بیشتر متوجه میشوند که تاب آوری در یک خلاء اتفاق نمی افتد.

وجود تاب آوری در یک فرد به حمایت مربوط میشود که در اطراف از او میشود. برای نمونه، دانشمندان دریافته اند که رشد کردن در محیطی که همه فقیر هستند می تواند در نحوه رشد مغز کودک تاثیر بگذارد. اما زمانی که بزرگسالان در جامعه با هم برای حمایت و کنترل فرزندان در همسایگی یکدیگر با هم همکاری دارند می تواند علارغم شرایط بد از مغز کودکان محافظت کنند. کودک با مشاهده این فاکتورهای ارتقاء دهنده تاب آوری در اطرافش طاقتش بیشتر میشود.

بزرگسالان حامی صرفا نباید پدر و مادر یا یکی از اقوام باشند. اگرچه که اغلب این گونه است. برخی از کودکان خانواده حامی ندارند.

این افراد حامی می توانند معلم یا فردی که برایشان مهم است باشد. می تواند کسی باشد که واقعا احساس کنند پشتشان است.

گروهی از محققان بر روی رهبران جوامع محلی کار می کنند. آنها تحقیق می کنند که چه نقاط قوت فرهنگی به حمایت از افراد جوان در پیشگیری از خودکشی کمک می کنند.

بسیاری از فاکتورهای محافظ از جوانان از فرهنگ جامعه حاصل میشود. دسترسی داشتن به منابع فرهنگی در ترکیب با توانایی استفاده از آنها همان چیزی است که سبب کاهش ریسک خودکشی در جوامع کم برخوردار میشود.

ابزارهای خود را انتخاب کنید

ابزارهایی که به بهترین نحو می توانند به جبران استرس کمک نمایند از شرایطی به شرایط دیگر متفاوت است. گاهی نیاز دارید که برای از بین بردن عامل استرس زا اقدامی انجام داده  و مشکل را حل کنید. اما برای برخی دیگر از انواع عوامل استرس زا شاید نیاز به حمایت عاطفی داشته باشید. تعریفی که از تاب آوری می توانیم داشته باشیم این است: چگونه با نیازهایتان بر اساس ابزارهایی که در اختیار دارید خود را سازگار می نمایید.

هر چه تمرین کنید کامل تر میشوید. در زمان های استرس زا از هر آنچه که به نظر کمکی به شما می کند بهره ببرید. از خود بپرسید: چگونه می توانم با این مشکل مواجه شویم. آیا راهبرد سالمی انتخاب کرده اید؟ چگونه افراد دیگر می توانند به شما در حل این مشکل کمک نمایند؟

تاب آوری می تواند شما را برای تجربه بعدی که شاید سخت تر هم باشد آماده سازد.

انتخاب های عاقلانه

ایجاد تاب آوری

  • پرورش بدن، مغز و ارتباطات اجتماعی می تواند به جبران استرس کمک نماید.
  • عادات فیزیک سالم را در خود پرورش دهید. تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی و خواب مرتب می تواند سلامت فیزیکی و ذهنی شما را افزایش دهد.
  • برای خود وقت بگذارید. مراقبت از خود را بخشی از کارهای روزمره تان قرار دهید. وقت بگذارید و متوجه فرصتهای لذت بخش زندگی تان باشید یا کاری انجام دهید که از آن لذت می برید مثل خواندن یک کتاب یا گو ش دادن به موسیقی.
  • به مشکلات از زوایای مختلف نگاه کنید. به شرایط چالش برانگیز به عنوان فرصتهایی برای رشد کردن نگاه کنید. سعی کنید طرف مثبت هر چیزی را ببینید. از اشتباهات خود درس بیاموزید و بر روی آنها تمرکز نکنید.
  • قدرشناسی را تمرین کنید. سعی کنید هر روز قدردان چیزهایی که دارید باشید.
  • باورهای خود در مورد معنا و هدف زندگی را بررسی کنید. فکرکنید چگونه می توانید با توجه به اصولی که برایتان مهم هستند زندگی خود را هدایت کنید.
  • از ارتباطات اجتماعی و جامعه خود بهره ببرید. سعی کنید افراد سالم و مثبت را در اطراف خود نگه دارید. از دوستان، خانواده و افراد مورد اعتماد جامعه خود برای کسب اطلاعات کمک بخواهید و از کمک آنها در صورت نیاز بهره ببرید. به دنبال اقدامات فرهنگی که احساس می کنید در زمان استرس به شما کمک می کنند باشید.
  • برای سلامت ذهن و اختلالات سوء مصرف مواد کمک بطلبید. اگر در سازگاری با شرایط دچار مشکل هستید سعی کنید از یک متخصص کمک بگیرید.

مطلب مرتبط: راه های افزايش اعتماد به نفس

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است