۷ غذايی كه سبب افزايش ناگهانی قند خون ميشود و باید پرهیز شود.

اگر ديابت نوع دو داريد، قطعا در مورد اهميت داشتن انتخابهای غذايی سالم آگاهيد. اما  پرهيز از غذاهای نادرست كه می تواند سبب افزايش ناگهانی قند خون شود نيز به همين اندازه اهميت دارد. دليلش اين است كه كربوهيدرات های ساده، مثل نان و شكر در نوشابه های گازدار در بدن به قند تجزيه ميشوند كه وارد جريان خون می گردند.

حتی اگر ديابت هم نداريد، اين غذاها می توانند به مقاومت در برابر انسولين منجر شود. این بدين معنا است كه سلولهای بدن به صورت طبيعی به انسولين توليد شده در پانكراس واكنش نشان نمی دهد. در زير ۷ غذايی كه بايد برای كنترل بهتر قند خون از آنها پرهيز كنيد آورده شده است.

برنج سفید و شیر پر چرب و نان سفید از جمله مواد غذایی هستند که قند خون شما را به طور ناگهانی افزایش میدهند.

۱- برنج سفيد

اگر ديابت نوع دو داريد، برنج سفيد را از منوی خود حذف كنيد. در تحقيقی مشخص شده است كسانی كه ۵ وعده يا بيشتر برنج سفيد در هفته مصرف می كنند خطر ايجاد ديابت نوع دو در آنها بيشتر است. همچنین در کسانی که دیابت نوع ۲ دارند موجب افزايش ناگهانی قند خون می شود. در حالی كه كسانی كه حداقل يك سوم وعده برنج سفيد خود را با برنج قهوه ای جايگزين كرده اند اين خطر در آنها ۱۶ درصد كاهش می يابد. همچنین قند خون آن ها با سرعت کمتری افزایش پیدا میکند.

دليلش اين است كه برنج سفيد مخصوصا در مقايسه با برنج قهوه ای فيبر كمی دارد. فيبر می تواند به ثابت نگه داشتن قند خون كمك نمايد.

بیشتر بخوانید : عادات نادرست در دیابت که نمیدانستید!

۲- نان سفيد

چه كسي مي تواند فكر كند كه اين قلم اصلی در غذای هر روز ما می تواند خطر ابتلا به ديابت را افزايش دهد؟ مشكل اينجا است كه بدن شما به سرعت محصولاتی كه از آرد تصفيه شده تهيه شده اند مثل نان سفيد را هضم می كند. اين هضم سريع می تواند سبب افزايش ناگهانی قند خون شود.

پژوهشگران همچنين دريافته اند كه خوردن بيشتر غلات كامل و خوردن كمتر غلات تصفيه شده از جمله نان سفيد، سبب كمتر شدن نوعی از چربی بد در بدن ميشود كه محرك بيماری قلبی و ديابت نوع دو است.

۳- نوشابه های گازدار و ديگر نوشيدنی های شيرين

برای نگه داشتن قند خونتان در محدوده طبيعی بايد از خوردن نوشابه و ديگر نوشيدنی های شيرين اجتناب كنيد. در تحقيقی مشخص شد ريسك ايجاد ديابت نوع دو در افرادی كه در روز يك يا دو ليوان نوشيدنی شيرين  مصرف می كنند نسبت به كسانی كه ۳۵۰ ميلی ليتر در يك ماه مصرف دارند ۲۶ درصد افزايش می يابد. جايگزين كردن آب معمولی و يا آب گازدار به جای نوشابه و يا ديگر نوشيدنی های شيرين می تواند به كاهش وزن نيز كمك نمايد.

۴- گوشت قرمز

در مصرف گوشت قرمز احتياط كنيد. شما نبايد گوشت قرمز را به طور كامل از رژيم غذايی خود حذف كنيد. اما تحقيقات نشان داده است كه خوردن گوشت قرمز زياد و گوشت های فرآوری شده مثل سوسيس و كالباس كه همه مملو از چربی اشباع هستند، مي تواند به ايجاد ديابت نوع دو كمك نمايد.

در تحقيقی مشخص شد افرادی كه در روز يكبار،  گوشت فرآوری شده مثل يك عدد سوسيس و يا هات داگ مصرف كرده بودند ريسك ابتلا به ديابت در آنها دو برابر افزايش يافته بود. شما می توانيد به راحتی با جايگزين كردن يك وعده گوشت قرمز و يا گوشت فرآوری شده با منابع سالم تر پروتئين نظير آجيل ها و يا محصولات لبنی كم چرب اين خطر را كاهش دهيد.

۵- فست فودها

فست فودها وسوسه انگيز هستند مخصوصا زمانی كه گرسنه بوده و عجله داريد. اما اغلب فست فودها مملو از چربی، كالری و نمك هستند كه همه آنها می توانند خطر ابتلا به ديابت نوع دو را افزايش داده و شانس موفقيت در كاهش وزن را از شما سلب نمايند. همچنین به صورتی باور نكردنی باعث افزايش ناگهانی قند خون شوند.

در تحقيقی مشخص شد كه خوردن يك وعده فست فود چرب در افراد سالمی كه ديابت ندارند می تواند سطح قند خون را به يك باره ۳۲ درصد افزايش دهد. همچنين، فست فودهای شور می توانند فشار خون شما را افزايش دهند كه مخصوصا برای افراد مبتلا به ديابت بسيار خطر ناك است.

 ۶- غذاهای بسته بندی شده

دقيقا مشخص نيست كه چرا در برخی افراد ديابت نوع دو ايجاد ميشود و در برخی ديگر نه. عادات بد غذا خوردن قطعا به اين مشكل ربط دارد. ميان وعده ها و غذاهای نيمه آماده بسته بندی شده از غذاهايی هستند كه اگر مبتلا به ديابت نوع دو هستيد و يا می خواهيد مانع از ايجاد آن شويد، بايد در فهرست پرهيز قرار گيرند.

اولا، اين غذاها رسيدن شما به وزن ايده آل را مشكل مي سازد. دوما، آنها حاوی مقادير زيادی چربی های ترانس بوده و چربی های ترانس كلسترول بد را در خون افزايش و كلسترول خوب را كاهش می دهند كه می تواند سبب التهاب و نهايتا ايجاد ديابت نوع دو شود.

  حتی مقادير كمی از چربی های ترانس می تواند  تاثيرات مضری بر سلامت داشته باشد. از ميان وعده های كامل مثل بادام استفاده كرده و يا خوراكی هايی را خود در خانه تهيه كنيد كه مواد اوليه سالم تری دارند.

۷-  شير كامل

وقتي در مورد چربی اشباع فكر می كنيد، گوشت قرمز و كره احتمالا اولين چيزی است كه به ذهنتان می رسد. اما محصولات تهيه شده از شير پر چرب نيز در فهرست چربی های اشباع قرار دارند. كه سبب مشكلات تهديد كننده حيات نظير بيماری قلبی می گردند.

تحقيقات نشان داده اند كه رژيم غذايی كه مملو از اسيدهای اشباع است هم سبب چاقی و هم مقاومت نسبت به انسولين می گردد. سعی كنيد از شير فاقد چربی و يا محصولات لبنی ۱ درصد چربی استفاده كنيد. تا هم از مزايای كامل كلسيم استفاده كرده و هم كالری دريافتی خود را كاهش داده و بنابراين دچار اضافه وزن نشويد.

مطلب مرتبط : کتواسیدوز دیابتی را بشناسید

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است