۱۰ باور نادرست در مورد ريزش مو در زنان

وقتي در حمام موهاي ريخته شده تان را مشاهده مي كنيد ممكن است به راحتي به شما احساس نااميدی دست دهد. هر چه باشد، مو مي تواند بخش مهمي از هويت يك زن باشد. ريزش مو عموماً يك مشكل مردانه تلقی ميشودکه اين يك باور نادرست است. حقيقت اين است كه ۵۰ درصد از زنان در سن ۵۰ سالگي طاسی با الگور مردانه را تجربه مي كنند. در زير به ۱۰ باور نادرست ديگر در مورد ریزش مو در زنان توجه نماييد.

ریزش مو در زنان

حقايقي در مورد ريزش مو

۱- ريزش مو در زنان همانند مردان است.

در الگوي ريزش موی مردانه، خط مو به شكل M در آمده و كم كم اين خط به عقب مي رود و بسياري از مردان در بالاي سر تمام موي خود را از دست مي دهند. ولي در زنان عموما عقب رفتن خط مو وجود ندارد. در زنان معمولا مو در بالاي سر به تدريج كم پشت ميشود.

موهايي كه در حمام و يا در زمان شانه زدن و درست كردن موهايتان مي بينيد نبايد دليلي براي نگراني شما باشد. كم شدن تراكم در بالاي سر متداول ترين علامت ريزش مو در زنان است. ريزش مو با الگوی مردانه در زنان اغلب ارثی است اما تغييرات هورموني و يا پير شدن نيز مي تواند عامل آن باشد.

۲- استروژن بالا سبب ريزش مو مي شود.

استروژن زياد نه در زنان و نه در مردان سبب ريزش مو نمي شود اما تستسترون نقش زيادي در ریزش موهای شما دارد. بدن تستسترون را به دي هيدروتستسترون (DHT) تبديل مي كند اين پروسه سبب آسيب ديدن فولكول مو ميشود. بنابراين در كساني كه در بدنشان تستسترون به مقدار بیشتری به DTH تبديل ميشود، ريزش موي بيشتري نسبت به افرادي دارند كه اين پروسه در بدنشان به خوبي انجام نمي شود. در چنين موردي، پزشكتان ممكن است داروي ضد آندروژن براي جلوگيري از تاثير هورمونها بر فولكول هاي مو تجويز نمايد.

۳- قرصهاي ضد بارداری سبب ريزش مو مي شوند.

تعدادي از هورمونهاي آندروژن (مردانه) مي توانند با فولكولهای مو تقابل داشته و آن ها را نازك تر و ريزتر نمايند. برخي از انواع پروژسترون، كه در برخي از قرضهاي ضد بارداري خوراكي يافت ميشوند، مي توانند همانند آندروژن عمل نمايند. با اين وجود اگر از انواع قديمي داروهاي ضدبارداري استفاده مي كنيد، امكان ريزش مو در شما بيشتر است.

در انواع جديد داروها تاثيرات جانبی به حداقل رسانده شده و حقيقتا ضد آندروژن هستند. در واقع، برخي از پزشكان حتي داروهاي ضد باداري را براي مبارزه با ريزش موي ناخواسته پيشنهاد مي دهند. با پزشك خود مشورت كنيد تا از جديدترين داروها در اين زمينه استفاده نماييد مخصوصا اگر در خانواده سابقه ريزش مو داريد.

۴- همه ريزش موها دائمي است.

در برخي موارد ريزش مو مي تواند موقت باشد. براي مثال، اغلب زنان پس از زايمان دچار ريزش مو ميشوند چون هورمونهايشان دوباره خود را با سطح قبل از بارداري تطبيق مي دهد. اما اين موها بعد از چند ماه دوباره در مي آيند. بسياري از زنان نيز درگير رژيم هايي هستند كه بر موهايشان تاثير مي گذارد.

كمبود آهن و روي در زنان اغلب بيشتر از مردان است كه هر دو براي داشتن موهاي قوي ضروري هستند بنابراين اگر اين مواد در بدن كم باشد ريشه مو ضعيف ميشود. شما مي توانيد اين مشكل را با مصرف غذاهايي كه غني از آهن و روي هستند مثل لوبيا و صدف خوراكي برطرف نماييد.

همچنين مي توانيد با مشورت پزشك مكمل هايی را دريافت نماييد. بهتر است از گرفتن رژيم هاي سخت گيرانه اجتناب كنيد. هر گونه رژيم محدود كننده مي تواند به خاطر از دست دادن مواد مغذي به ريزش مو منجر شود.

۵- فقط زنان مسن دچار ريزش مو ميشوند.

برخي از زنان، مخصوصا آنهايي كه سابقه خانوادگي دارند، ممكن است در دهه ۲۰ عمر خود و يا حتي زودتر شاهد ريزش موهايشان باشند. ريزش مو در زنان ممكن است در نوجواني شروع شده و با افزايش سن بدتر شود. مشكلات هورموني يكي از عواملي است كه مي تواند در جواني بر ريزش مو تاثير بگذارد.

ممكن است در زني عدم توازن هورمونهای مردانه وجود داشته و محرك ريزش مو باشد. اين مشكل سندروم تخمدان پلي كيستيك (PCOS) ناميده شده و مي تواند سبب قاعدگي هاي نامرتب، موهاي زايد در بدن و صورت و افزايش آكنه شود. هورمونها تنها عامل ريزش موي زودهنگام نيستند. به نظر در ريزش موي جوانان كمبود مواد مغذي، اختلالات تغذيه و استرس بالا مي تواند عوامل موثرتري باشند.

همچنین بخوانید: خونریزی قاعدگی شدید: طبیعی یا نگران کننده

۶- بيوتين مي تواند ريزش مو را درمان كند.

وقتي به داروخانه مي رويد حتما مكمل های زيادي را ديده ايد كه ادعا مي كنند موها و ناخن هايتان را قوي تر مي سازند. اغلب آنها حاوي بيوتين هستند كه گروه ويتامين هاي B كمپلكس را تشكيل مي دهند. آنها با كمك به متابوليسم و تبديل غذا به انرژي نقش مهمي در حفظ سلامت موها ايفا مي كنند.

اگرچه كمبود بيوتين سبب ريزش مو ميشود اما كمبود آن بسيار نادر است. استفاده از بيوتين صرفاً زماني توصيه ميشود كه با مشكل شكنندگی مو مواجه هستيد. اگرچه بيوتين به محكم شدن موها كمك مي كند اما شواهدي مبني بر اين كه بتواند جلوي ريزش موي هورموني و يا ارثي را بگيرد وجود ندارد. در چنين مواردي، شما احتمالا به درمان قوی تري زير نظر پزشك نياز داريد.

۷- استفاده زياد از شامپو سبب ريزش مو ميشود.

احتمالا در مورد جنبش عدم استفاده از شامپو كه توسط وبلاگ سازان و خواننده ها و بازيگران مشهور شروع شد چيزهايي شنيده ايد. ادعا ميشود: اگر از شامپو استفاده نكنيد موهاي سالم تر، زيباتر و پرپشت تري خواهيد داشت. اغلب بيماران در حمام متوجه ريزش موي خود ميشوند. بنابراين ريزش مو را به شامپو ربط مي دهند.

هيچ گواه علمي مبتني بر وجود رابطه ميان تعداد دفعات شامپو زدن و ريزش مو وجود ندارد. در واقع، كمتر شامپو زدن مي تواند براي موها بد هم باشد. شامپو سبب از بين بردن چربي هايي از كف سر مي شود كه مي توانند حاوي هورمونهاي محرك ريزش مو باشند. شامپو نزدن به اندازه همچنين مي تواند سبب شوره شود كه مانع از رشد مو مي گردد. حتما موهاي خود را مرتبا بشوييد و به ياد داشته باشيد كه ريزش ۱۰۰ تا ۱۵۰ مو در روز طبيعي است.

۸- نور آفتاب بيش از اندازه مي تواند ريزش مو را شدت دهد.

قطعا بيرون رفتن زير نور شديد آفتاب بدون استفاده از محافظ مي تواند سبب سوختگي پوست سر شود. اما نمي تواند عامل ريزش مو باشد. در واقع، ويتامين D  كه يك ماده حياتي است كه از غذا و نور خورشيد تامين ميشود، براي موهايتان ضروري است.

ويتامين D براي رويش مجدد موها بسيار اهميت دارد و به موها كمك مي كند از فاز استراحت خارج شده و به فاز رويش وارد شود. فقدان ويتامين D همچنين در ريزش مو در زنان نقش دارد. در تحقيقي مشخص شد زنان مبتلا به ريزش موي الگوي مردانه كمبود قابل توجه ويتامين D دارند. پيشنهاد ميشود كه بزرگسالان در روز ۶۰۰ IU ويتامين D مصرف كنند. اگر مقدار ويتامين مورد نيازتان از نور خورشيد تامين نمي شود سعي كنيد غذاهاي غني از ويتامين D به رژيم غذايي اضافه كنيد.

۹- رنگ كردن مو باعث ريزش ميشود.

رنگ كردن باعث طاسي نمي شود اما روشهای نادرست آراستن مو مي تواند ريشه ها را ضعيف نمايد. استفاده بيش از اندازه از هر يك از روشهاي آرايشي مو مي تواند سبب شكسته شدن موها شود كه شامل بليچينگ (سفيد كردن مو با مواد شيميايي) و يا رنگ كردن، استفاده بيش از اندازه از اتوهاي مو و يا سشوارها و همچنين استفاده از مواد شيميايي براي صاف كردن آنها ميشود.

اعمال كشش بيش از اندازه به موها براي مثال با گيره ها و اكستنشن ها نيز مي تواند در طول زمان به مو آسيب برساند. اگر مو براي مدتي طلاني تحت كشش باشد، ضعيف شده و قسمت در حال رشد مو دچار آسيب ميشود. اگر متوجه شكستي موها شديد بهتر است با موهاي خود با دقت بيشتري برخورد كرده و هر زمان كه به مو گرما می دهيد از مواد محافظ مو استفاده كنيد.

مقاله مرتبط: آیا می­توانم از رز ماری برای رشد مو استفاده کنم؟

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است